Bejelentkezés

Belépés

Elfelejtetted a jelszavad?

Regisztráció

Regisztráció

Tippek járműeladáshoz

Tanácstalan vagy, hogyan add el autódat? Mi segítünk!

Kövesd végig az Erdélyi Autópiac tippjeit, amelyek segítenek, hogy neked már könnyű dolgod legyen, és autódat gyorsan, jó áron tudd eladni.

Csak az ár számít?

Kétféle hirdetés létezik: az egyikben a hirdetett jármű napok alatt elkel, míg a másik akár hetekig - hónapokig tartó hirdetés után sem találja meg új tulajdonosát. És a kettő közti különbség oka nemcsak a vételár! Ami a vételárat illeti: először is ellenőrizd, hogy a hasonló járművek mennyiért kaphatók a piacon. Ha gyorsan túl szeretnél adni autódon, az ársáv alsó egyharmadában hirdess. A vásárlók számítani szoktak egy kis alkura is, de semmi értelme túlárazni a hirdetést, mert addig nem fognak érdeklődni iránta, míg hasonló járműveket tucatjával találnak olcsóbban a piacon. Ezért azt ajánljuk, hogy okosan bánj az árazással.

Szánjon rá időt!

A vásárlók a személyes találkozás előtt minél több információt szeretnének megtudni az autóról. Egy-két kép, és egy odavetett pár szavas leírás inkább kérdőjeleket, kétségeket ébreszt a vevőben, mint bizalmat. A hirdetés feladásakor minden mezőt próbálj helyesen, odafigyeléssel kitölteni, hogy nagyobb esélyt adj a vásárlóknak arra, hogy könnyebben és a te hirdetésed találják meg a több tucat hasonló hirdetés közül. Akinek nincs pár perce a hirdetés megfelelő elkészítéséhez, az ki tudja, autóját milyen nagy gonddal ápolta azelőtt?

A jó képek fontosak!

Az első benyomás a legfontosabb. Igaz ez az autókra is, és fontos, hogy ezt előnyödre tudd fordítani. Te megnéznél egy sárosan, egy nagy fa árnyékában fotózott autót, melynek utastere szeméttel van tele? Ha ugyanazt az autót patyolat tisztán, rendezett háttér előtt fényképezik le, ki tudja, még talán meg is vennéd! Ezért azt tanácsoljuk, hogy a jármű legyen kívül-belül tiszta, amikor készíted, a fényképeket ne vetüljön rá árnyék. Ne fényképezz szembefényben, ne legyen a képen felesleges csillanás a napfényben. A legjobb, ha délután fotózol, a lemenő nap fényében, de figyelj, hogy a hátad mögül vagy oldalról süssön a nap. Továbbá ne lógjon bele se ember, se állat a képbe, mert elvonja a figyelmet az autóról. Arra is figyelj, hogy a saját árnyékod se legyen rajta a képen. Egy kép is többet mond ezer szónál, hát még 10 kép! Használd ki a lehetőségeket: készíts fotót autótról kívül-belül, a műszerfalról, a motortérről és csomagtérről, hisz a hozzáértő szemek minden részletre kíváncsiak. A sérüléseket is mutasd be közelről, személyesen a legrosszabb szembesülni egy eltitkolt hibával. Senki nem vesz autót mielőtt alaposan szemügyre nem venné személyesen is.

Fontos az őszinteség!

Nem elég bármi áron kitűnni a tömegből. Aki elhallgatja hirdetett autója hibáit, ködösít annak tényleges tulajdonságaival kapcsolatban, hosszabb távon lemondhat a komoly érdeklődőkről. Bár lehet, hogy kezdetben nagyot mondva még akár több érdeklődő szempár figyelmét meg tudja ragadni, ha üzlet nem lesz, végül is fölöslegesen rabolta a saját és a másik fél idejét is. A vásárlók többsége felkészülten érkezik az autókhoz! Aki pedig kevésbé, az úgyis segítséget kér egy hozzáértő barátjától vagy független szakembertől. Te biztosan nem jársz jól, ha rögtön sarkon fordul, aki eljön megnézni a hirdetett autót.

Mindenre kiterjedő leírás!

Minél több hasznos információt írsz le a leírásban, annál jobb! Figyelj a helyesírásra! Ne írj bele olyan adatokat, amiket külön mezőben is kitöltöttél. Nem való a leírásba a cím, telefonszám. Térj ki inkább arra, hol vetted, hogyan tartottad karban, hogyan használtad, tároltad a járművet, milyen különlegességei vannak.

Emeld ki!

Ha sürgősen, vagy magasabb áron adnád el autódat, használd az Erdélyi Autópiac kiemelési tippjeit! Mindegyiknél részletes információval szolgálunk, hogyan segít téged az eladásban.